God mat!

På eftermiddagen smög vi runt lite lätt på stan och kollade läget, var inne i butiker å gotta oss och så! Hittade mycket fina pubar som såg trevliga och spanska ut. Har även hittat mina dröm skor som jag skall köpa här framåt veckan. Dom e rätt lika dom Brad har i Troja filmen, ett par sandaler.
Imorgon är det skola igen och jag har försökt träna så mycket som möjligt på min spanska, har väl gått sådär kan man säga. Nu ska jag avnjuta den här blåsiga kvällen på vår inhägnade altan. Mumsfillebabba!
See u later aviator!

Una otra día en la escuela

Har idag vart på marknaden kollat in lite olika godsaker så som moränor, torskar, tonfiskar och gambas. Skolan gick bättre än igår men förstår fortfarande väldigt lite och säger "si" till fel saker osv. Men det löser sig, skall ju
vara här i 3 månader så något måste ju man förstå tillslut.
Många i skolan tycker jag är så sjukt lik Brad Pitt och därför var jag tvungen att kolla upp om jag var så himla lik den här Brad Pitt, vem det nu är. Vet inte om jag är så lik han men hade ungefär en samma bild på datan som låg och skräpa så take a look by yourselfs.
Källa:http://www.bittenandbound.com/wp-content/uploads/2009/01/brad-pitt-upclose-and-personal.jpg

Hola Hola Noche

Här är det natt nu och jag sitter med ett glas sangria och lyssnar på Julio Inglesias, karl som förtrollade hela världen med ett leende av guld och en röst som får en att smälta. Jag går även omkring och vattnar våra blommor lite lätt så här på kvällskvisten, mycket trevligt!
Imorgon är det en ny dag och nya svåra uppdrag i skolan, har tränat både fysiskt och psykiskt inför morgondagen. Nu skall jag lägga mig och kolla på en gottig film och somna in och drömma spanska drömmar. Imorgon är det en ny dag och det innebär nya äventyr!

Comprendes?

Idag var det första dagen i skolan och jag var mycket nervioso. Hamnade i en klass där folk redan kunde spanska och skoja och hade sig, jag fick sitta bredvid å små skratta lite lätt, inte riktigt så någon hörde mig utan mer sådär " haha precis..". Jag skulle presentera mig och när hon fråga om de va första gången jag var i Spanien svarade jag " no es mi cuarenta " som betyder min 40onde gång. Hon rättade mig snabbt och frågade senare om jag hade hus här, då svarade jag "no, rento" det ordet finns inte ens på spanska, utan de va ett påhittat ord för "hyr" som jag kom på i stridens hetta. Kort och gott så var detta mycket svårt och jag känner att man måste ligga i lite för att hänga med eftersom dom bara pratar spanska.
Nu skall iallafall jag ner till stranden och sola.

Lee Hazlewood

Idag fick jag och Fredrika ett mycket fint mail av hennes farmor. Hon tyckte att jag med min mörka stämma lät som Lee Hazlewood, jag har aldrig hört talas om denna karl förut men när jag hörde honom idag kändes det som att höra sig själv sjunga tillsammans med Nancy Sinatra.

James Bond?

Källa:http://thebosh.com/archives/upload/2006/09/Daniel-Craig.jpg

Många säger att jag är så himla lik Daniel Craig på denna bild. Jag ser vissa likheter faktiskt. Den största frågan är om inte jag passar lite bättre som James Bond än vad han gör, vad tycker ni?

Bränd

Kom hem från stranden igår och efter två timmar märkte jag att man hade blivit lite lätt bränd på hela kroppen, ansikte, axlar, rygg och bröst är så där göttigt rött just nu. Detta kommer förhoppningsvis utvecklas till en klar och fin brunhet på min kropp men just nu e jag bara röd... Ska ner till stranden idag igen å kämpa mot solens krafter.
Inatt var det så varmt att jag la mig på vårt stengolv bredvid fläkten och sov, kunde inte kämpa emot Spaniens varma nätter. Imorgon börjar vi skolan här nere och det ska bli en upplevelse.

Welcome Ml Andelsson

Detta är Europas äldsta stad har jag lärt mig. Som ni ser så har jag nu bett framför en katedral till regn gudarna för det är så himla varmt, hoppas dom hör min bön! Vi har tillbringat nästan hela dagen på stranden och jag hatar sand. Nu skall vi ut och vandra på de små gatorna i denna gamla stad.
xoxo

Hej där

Tjena blorren! Här ligger jag och har det gött. Skall snart ner till playan för att sola upp mig! Idag har jag snackat med min kära vän Eric som ringde angående en mycket viktig sak, han hade vart i Tyskland och på flygplatsen träffade han ett par magic spelare som snabbt blev hans idoler, han ville att vi skulle börja med detta och bli mästare i forrest cards. Ganska nice!
Jag har även införskaffat mig en mustasch som är mycket härlig här i värmen. Den avger en viss spansk känsla som betyder mycket för mig.

Kvällskvisten

Nu är det kväll här i Spanien och värmen börjar lägga sig och den ljuva kylan börjar sakta dra sig in över staden Cadiz! Internet börjar fucka sig och jag är mycket förbannad över det, mycket förbannad....
Var på stranden idag och människor är inte alls bruna här, dom är svarta! Man kände sig verkligen som en turist och som en svensk. Så imorgon blir det till att pressa sig till det yttersta för att bli brun, ska smörja in min barma kropp i hawana tropic och olivolja. Hawana tropic för den söta och smaskiga lukten den avger och olivoljan för att få den rätta glansen på kroppen, mums!

Spansk eller inte spansk

Yo toco mycket på la guitarra en mi balcón y me gusta! Idag är det varmt och vi ska ner till playan å kanske ta oss en liten rackare på vägen för att fräscha upp sinnet och spanskan lite lätt.
Jag har även bivit lite vän med en man i huset. Jag har inte snackat så mycket med honom men vi har konverserat genom blickar och " hola, gracias och de nada" då jag höll upp dörren för honom. Han är en gammal man med käpp och ett klassiskt spanskt utseende.

Tänkarn i värmen!

Här sitter jag i 40 graders värme och svettas! Köpt lite mat och alkohol för att klara dagarna här nere, satt och spelade lite gitarr förut å då kom restaurangen på andra sidan igång, folk började stampa i marken å sjunga någon konstig sång som jag direkt snappade upp. Jag med gitarren i högsta hugg spelade i skuggan av vår balkong så ingen såg mig för att kompa dessa uråldriga spanjorer och göra deras dagar lite längre!
JAg sitter nu och funderar på att gå ner till en cervezenteria å ta mig en öl eller många och diskutera politik och kulturella ting med Spanjorer!

Hacking

Nu är vi i 32 graders värme å har det as gött, jag den stora data killen lyckades hacka mig in på ett nätverk här i "the neigbourhood"! Kan nu göra vad jag vill! Imorgon skall jag förmodligen ner på en rundtur å kolla läget, fastnar förmodligen på någon cervezeria eller ngt liknande,ganska näjjzz!

Nu är det dags

Så nu drar vi till flygplatsen, nu e det riktigt pirrigt! Skall starta  resan med en boysare å en pilsner för att få ner pirret, skall bli riktigt gott!
Det känns som man skall till Hogwarts igen...!

Puss

Godnatt puss till alla min fans! Imorgon är det Spanien som gäller, pirripirri!


queee?

Idag läste jag lite lätt i en gammal spanska bok. Innan jag läste boken så tyckte jag att jag var rätt duktig i spanska men när jag öppnade boken å börja läsa fatta jag inte ngt.
Jag tror att detta kommer att bli en stor men nyttig utmaning, både fysiskt och psykiskt för mig. Jag känner mig som en ung Sir Edmund Hillary då han för första gången (och första människan) skulle bestiga Mount Everest.


Sista packningen

Moahawken jobbar med den sista packningen nu, inte lätt nu när man har blivit "vuxen" och mamma inte hjälper en med allt. Jag tror jag talar för alla gubbar när jag säger att mammor, dom,dom kan sin grej. Jag har säkert glömt en massa saker hemma men va gör egentligen de? Det enda man behöver e de tre "P:na", Pass, Pengar, Pungskav.

Idén

Idag när jag satt här i min ensamhet och tänkte på att jag skulle resa till Spanien, då kände jag att jag behövde en liten lätt ny frisyr.
Jag satt här och undrade och undrade vilken frilla jag skulle ha tillslut kom Roger Pontares låt " När vindarna viskar mitt namn" på spotify listan och jag fick den briljanta idén om att fixa till en snygg Moahawk frisyr, just därför heter min blogg Moahawken. Fråga mig inte varför jag gjorde en moahawk frisyr och gör aldrig en, den är både ful och blickar dras till den men detta kan nog vara det roligaste jag någonsin gjort i hela mitt liv. En Moahawk frilla.
Jag ska liksom ner till Spanien om 3 dagar, detta är inte inte bra.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0